Vem är Team Kielbasa?

Jerzy

Red för den polska militären i Legia Warszawska ´89-´90 och tränade då för bl.a Jan Kowalczyk som vann OS guld i Moskva 1980, och även andra OS-ryttare som de tränade för. Planen var att stanna kvar i Legia men gick omkull med en unghäst och hamnade i gipsvagga så den planen krossades. Ridit bl.a Vitryska mästerskapen. 

Efter Legia så kom han till Sverige med hästar från en hästhandlare i Polen som skulle säljas, och han stannade kvar 1991 när han träffade Cecilia. Började då jobba hos Rolf-Göran Bengtsson som beridare och red bl-a hingstarna, samtidigt tävlade han sina egna hästar och hästar från andra. 1994 började vi avla på stona han hade med från Polen. 1997 fick vi frågan av Rolf-Göran om vi ville hyra gården när han flyttade till Holland och stall Tops, det året startade vi vårt företaget.

Har ridit upp till 155 GP men har mest haft unghästar både egna och andras som sålts vid 6-7 års ålder,  och även unghästar som varit svåra som ingen annan ville jobba med. Så genom åren har det blivit en hel del inridningar och årgångschampionat både Falsterbo och Breeders med mycket framgångar och 3-års test med både diplom och klass 1, även vunnit kvalitetsbedömning. Gillar derby-klasser och har ridit mini derbyt i Falsterbo med placering och vunnit både Smålandsderbyt och Trelleborgs derbyt båda 2008 på olika hästar.

2002 var han med om en olycka som nästan kostade hans liv och karriär då bl.a två ryggkotor krossades, krossade ena foten och korsbanden i ena knäet gick av. Detta hände ca två veckor innan Falsterbo där fyra hästar var inkvalade så dem fick vår kollega Olof Smith rida. I samband med olyckan så fick det omprioriteras så en del av unghästarna och avelsstona såldes eller lämnades tillbaka till ägare. Rehabiliteringen gick som tur var bra så han kunde börja rida igen även om han fortfarande har krämpor efter olyckan, 2005 valde vi att satsa på ett eget ställe och flyttade då verksamheten till där vi finns nu. Fortsatte med dem äldre hästarna som han sedan lämnade över till Karolina och Alexandra och slutade att tävla 2010, rider fortfarande hemma men fokuserar mest på lastbilarna.

Cecilia

Började också sin karriär tidigt men till skillnad från dem andra i familjen så började hon på b-ponny men gick över till storhäst vid 10-års ålder, hennes morfar hade ett stort hästintresse så det fanns alltid hästar att tillgå. Hästarna stod på Lunds civila där man bl.a red för Bertil Frost och fick gå den hårda skolan.

Har tävlat upp till 145 och är utbildad ridinstruktör sedan 1993, har jobbat som ridlärare på Revinge Ridklubb. Har även jobbat som beridare på stall Kwidzyn AB som var ett försäljnings- och tillridningsstall och under ´91 var hon i Polen i ett halvår på hingstdepån PSO Kwidzyn och red samt tränade bl.a för OS-ryttaren Wieslaw Hartman men även för andra landslagsryttare.

Sköter numera marktjänsten och det administrativa, sitter även upp i sadeln ibland om det behövs.

Karolina

Varit med i det svenska landslaget som både junior, young rider samt U25. Representerat Sverige i nationshoppningar och Nordiska mästerskap och var en av dem tilltänkta till EM i Millstreet (IRL) 2016, men den planen gick i kras då Carippu stod med en hålvägg i hoven. 


Började rida storhäst vid 7-års ålder och redan som 12-åring var hon etablerad i 130 med Castello och vid 14-års ålder debuterade hon 140 på Castello & Carippu. Har redan från början fått rida många olika typer av hästar och hade alltid ett par att låna från pappa Jerzy att tävla på. Som 12-åring var hon också hos bl.a "Hallon" Von Essen och James Davenport innan dem flyttade till England. Redan när hon var 14-år så åkte hon ner till Tyskland och Rolf-Göran Bengtsson för att lära sig mer och var där bl.a under lov, red då upp till 10-12 hästar om dagen och fick mycket hjälp. Detta var under 2009-2010. Efter det så fortsatte det med träning med egna hästar i perioder när det passade bådas tävlingsschema.  

Under 2009 & 2010 var hon uttagen till Talang Skåne som Royne Zetterman hade ansvar för och därefter med i junioreliten som var baserat på resultat.  

Har under åren bl.a ridit in ett tjugotal hästar åt en dressyrryttare, frilansat som beridare hos Malin Stiernswärd, jobbat som beridare och tävlade unghästar på stall Fulltofta hos Douglas LIndelöw. Under 2020 frilansade hon åt en polsk landslagsryttare i två omgångar som beridare först nere på Sunshine Tour och sedan på hans bas i Schweiz där hon fick möjlighet att träna för Thomas Fuchs och dressyrtränare Bruno Rennhard. Sedan en andra omgång med att köra lastbilen till San Giovanni och för att trimma hans hästar. Frilansar när tid finns med att köra hästar ner till tourer i Europa.


Hon är bra på att tålmodigt plocka fram det bästa ur varje häst med mål att komma så långt det går med varje individ, har som mål att plocka fram sina egna framtida stjärnor som kan hjälpa henne att uppnå sina mål med att kunna rida internationella mästerskap och hålla sig på en hög nivå. Hennes tre bästa hästar  har hon plockat upp från unghästar till int. GP själv, med Carippu då exempelvis 160 GP och World cup. 


Tävlade i Kairo under CSI2*-W på lånade hästar efter inbjudan av det egyptiska förbundet 2018 och 2019. 


Alexandra

Även hon har varit med i landslaget som childrens och juniorryttare där hon representerade Sverige på childrens EM i Magna Racino (AUT) 2012, och var den enda Svensken som hade två hästar uttagna. Som junior red hon nations cup i Ciekocinko (POL). Har som bäst en 9e placering på junior SM och har en hel del placeringar både nationellt och internationellt  med som bäst en 2a plats i Junior GP i jakubowice, Polen.  Andra resultat är bl.a 

*3:a CSIJ 1.35 Jakubowice 2015 

*2:a CSIJ GP 1,40 Jakubowice 2015 

*2:a CSIOJ 1.35 Ciekocinko 

*3:a CSIJ 1.40 Jakubowice 2016 

*5:a CSIJ 1.40 Jakubowice 2016 

*12:a CSIJ Baltic cup Flyinge 2015 

*8:a CSIJ 130 Poznan Wola 2015 

*14:e CSI2* Hirsthals 2015 

Under 2013 var hon nere hos Rolf-Göran Bengtsson vid två tillfällen för att träna och lära sig mer och hon var även under detta året uttagen till Talang Skåne. 2016 började hon jobba som beridare på stall BTB och efter det hos Mathieu Boissonneau. 


Har nu valt att tills vidare ta en paus från hästarna och jobbar nu som kranbilschaufför. Hjälper till med trimning och i stallet vid behov och vi hoppas hon hittar tillbaks till hästarna i framtiden. 


Alexandra W

Inte bara hästägare utan även nära vän samt en riktig klippa!

 Följer med Karolina på tävlingar, hjälper till att trimma hästarna samt är riktigt duktig på att känna igenom och massera igenom dom, ovärderligt för oss. 

Vi är mycket glada och tacksamma att ha henne i vårt team!


Hon har själv tävlat upp till 125 och är extremt tålmodig när det kommer till att lösa problem.

Paula

Hjälper oss vid behov med både ridning och stalltjänst när vi är iväg på tävlingar, en riktig pärla man kan lita på i ur och skur. 

Började träna för Jerzy på sin B-ponny när hon var 8 år och har hängt kvar sen dess genom åren med olika egna hästar bl.a en hon köpte av oss som läromästare. Just nu har hon ingen egen häst men nöjer sig med att hjälpa till med våra. 

På ponny har hon placeringar upptill MSV och på storhäst 125.