Vem är Team Kielbasa?

Jerzy

Red för den polska militären i Legia Warszawska ´89-´90 och tränade då för bl.a Jan Kowalczyk som vann OS guld i Moskva 1980, och även andra OS-ryttare som de tränade för. Planen var att stanna kvar i Legia men gick omkull med en unghäst och hamnade i gipsvagga så den planen krossades. Ridit bl.a Vitryska mästerskapen.


Efter Legia så kom han till Sverige med hästar från en hästhandlare i Polen som skulle säljas, och han stannade kvar 1991 när han träffade Cecilia. Började då jobba hos Rolf-Göran Bengtsson som beridare och red bla hingstarna, samtidigt tävlade han sina egna hästar och hästar från andra. 1994 började vi avla på stona han hade med från Polen. 1997 fick vi frågan av Rolf-Göran om vi ville hyra gården när han flyttade till Holland och stall Tops, det året startade vi vårt företaget.


Har ridit upp till 155 GP men har mest haft unghästar både egna och andras som sålts vid 6-7 års ålder,  och även unghästar som varit svåra som ingen annan ville jobba med. Så genom åren har det blivit en hel del inridningar och årgångschampionat både Falsterbo och Breeders med mycket framgångar och 3-års test med både diplom och klass 1, även vunnit kvalitetsbedömning. Gillar derby-klasser och har ridit mini derbyt i falsterbo med placering och vunnit både Smålandsderbyt och Trelleborgs derbyt båda 2008 på olika hästar.


2002 var han med om en olycka som nästan kostade hans liv och karriär då bl.a två ryggkotor krossades, krossade ena foten och korsbanden i ena knäet gick av. Detta hände ca två veckor innan Falsterbo där fyra hästar var inkvalade så dem fick vår kollega Olof Smith rida. I samband med olyckan så fick det omprioriteras så en del av unghästarna och avelsstona såldes eller lämnades tillbaka till ägare. Rehabiliteringen gick som tur var bra så han kunde börja rida igen även om han fortfarande har krämpor efter olyckan, 2005 valde vi att satsa på ett eget ställe och flyttade då verksamheten till där vi finns nu. Fortsatte med dem äldre hästarna som han sedan lämnade över till Karolina och Alexandra och slutade att tävla 2010, rider fortfarande hemma.Cecilia

Började också sin karriär tidigt men till skillnad från dem andra i familjen så började hon på b-ponny men gick över till storhäst vid 10-års ålder, hennes morfar hade ett stort hästintresse så det fanns alltid hästar att tillgå. Hästarna stod på Lunds civila där man bl.a red för Bertil Frost och fick gå den hårda skolan.


Har tävlat upp till 145 och är utbildad ridinstruktör sedan 1993, har jobbat som ridlärare på Revinge Ridklubb. Har även jobbat som beridare på stall Kwidzyn AB som var ett försäljnings- och tillridningsstall och under ´91 var hon i Polen i ett halvår på hingstdepån PSO Kwidzyn och red samt tränade bl.a för OS-ryttaren Wieslaw Hartman men även för andra landslagsryttare.

Sköter numera marktjänsten och det administartiva, sitter även upp i sadeln ibland om det behövs.